Benvinguda al nou curs 2012-2013“ÉS FENT QUE SE N’APRÈN”


            Últim dia del mes d’agost. La Contra de La Vanguardia ofereix una entrevista molt suggestiva a Roger SCHANK. Aquest investigador en la teoria de l’aprenentatge proposa una educació pragmàtica basada en l’experiència directa. Els éssers humans ens hem d’equivocar. Hem d’aprendre dels errors a partir de l’experiència i hem de tenir un objectiu clar que ens motivi. Ningú aprèn coses perquè és intel·ligent. Aprendre coses et fa intel·ligent.

            Si ho escolto, ho oblido; si ho veig, ho recordo; si ho faig, ho aprenc”, antic proverbi xinès. És molt estesa la idea de que, molt probablement, no existeix un mètode més eficaç i natural per aprendre que fer-lo sobre la base de la pràctica. “Aprendre fent”. Un concepte molt senzill però, com aplicar-lo i fer-lo amb èxit?

            Un bon exercici és començar identificant els elements clau d’un aprenentatge i una excel·lent eina per a fer això és utilitzar preguntes. Com aprenem les persones? Quin ha de ser el valor afegit de la formació per a l’alumne? Quins rols han de jugar alumnes i professors en el dia a dia? Quin tipus d’aprenentatge por generar una experiència motivadora?

            Utilitzar el que se sap avui sobre l’aprenentatge. Som persones emocionals. Una simple mirada aprovatòria d’un/a professor/a estimularà l’alumne. Només educa qui estima. Si estimem els nostre alumnes, educarem.

            L’esforç i la implicació de tots els qui formem la comunitat educativa són tan absorbents que correm el risc de no assaborir tot el que vivim. Tenim molt camí fet i ens sentim orgullosos de les fites aconseguides.

            Pensem ara en un 2012-13 engrescador. Amb la mateixa convicció que els nostres alumnes es formen dins i fora les aules. Seguirem posant tots els mitjans que calguin per ajudar a cada infant i jove del CEE Mare de Déu del Mont a viure una vida millor.

            Estem a punt i ben preparats.

            Bon curs a tothom!                        Concepció Matabosch
                                   Directora