“QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL”


“QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL”
Aquesta frase és el pretext perquè els més petits de l’escola facin la seva aportació a la “FESTA de NADAL”. A l’aula d’estimulació, convertida en nit per una tarda, desfilen acompanyats de les seves monitores i ,adequadament vestits per a l’ocasió, un a un van enganxant al contorn del dibuix d’un sol rodó i apagat els retallables de paper vermell en forma de raig solar que el coronen i vivifiquen.
Els més grans ofereixen una exhibició de “Danses Populars” al porxo, demostrant coordinació, Al menjador, habilitat com a sala d’actes, es representa “El Teatre dels Planetes”; el diàleg entre ells és breu en paraules i complet en expressió´.
L’assortiment de 36 banderes que despleguen a ” Nadal al Món” és una explosió de color i d’ interculturalitat.
La Coral ofereix un repertori de “Nadales” variades i la seva directora sap treure el màxim profit de les capacitats de tots els components del grup.
No hi falten els “REIS” per repartir regals ni el piscolabis fi de festa , gentilesa de l’AMPA.
El programa de mà, dissenyat en verticalitat, ens presenta un camí de rajoles grogues (em recorda el conte del Màgic d’Oz) i la imatge d’un naixement rialler ens convida a celebrar junts el Nadal. Dóna la benvinguda en 23 idiomes escrits sobre la bola del món i s’acomiada amb un Bones Festes. També s’ofereix, programa a part, el text complet dels diàlegs dels “Planetes”, per donar constància del que es diu i es vol dir. Les lletres del títol transporten al lector al món del teatre per la seva semblança a les “candilejas” d’alguns escenaris.
“L’Equip C” ha gravat les activitats complementàries com qui visita un museu, podem observar en cada quadre l’art d’ensenyar i aprendre les activitats més quotidianes.
L’equip que ha fet possible tot això se supera cada any, el seu enginy i treball es veuen reflectits en cada alumne.
Aquest any el públic ha estat molt nombrós, he vist molts alumnes que s’havien fet grans, altres que són nouvinguts i entre tots ells conformen un col•lectiu de procedència diversa.

Gràcies al CEE MARE DE DÉU DEL MONT i a la seva AMPA.

Article escrit per Dolors Roig (àvia de l'alumna Joana)