Inici de curs 2010-2011

EDUCAR, TREBALL D’ARTISTA


2010-11. El nou curs ens ofereix interrogants, accents, orientacions. Amb la perspectiva del repte d’allò que demana la societat per poder respondre amb creativitat. Des de totes les esferes es lamenta la manca de valors humans. Això vol dir que hi ha molta feina a fer. Però no es pot pensar en una societat nova, si no hi neixen nens i nenes nous amb llibertat responsable.

Al CEE Mare de Déu del Mont ens preocupa com educar, la qualitat de l’educació. També preocupa per què educar, quins tipus d’homes i de dones volem ajudar a formar i quina societat de futur pretenem edificar. Educar una persona ha de ser sempre un afer gratuït, un treball d’artista.

Tots plegats, educadors i famílies, desitgem compartir experiències innovadores, inquietuds, somnis al servei dels nostres estimats alumnes.

Som un equip d’educadores i educadors. La bondat amara la nostra existència quan acollim i escoltem, quan sembrem pau i alegria amb les nostres obres i paraules. Eduquem en la mesura que influïm en els coneixements, les creences i els comportaments dels nois i noies. Volem deixar una empremta positiva en totes les persones amb qui ens relacionem.

La família, espai de mediació. Pares i mares ens confieu el bé preuat dels fills perquè col•laborem en la seva educació. També vosaltres necessiteu tendresa i fermesa. Lluny de qualsevol mena de sobreprotecció, heu d’esmerçar temps per dialogar. Sobretot els heu d’estimar, comprendre, perdonar, valorar i exigir.

Benvolguts alumnes: us heu d’implicar i participar en la vida del vostre Centre. Com fer-ho? Una mirada atenta, un gest amable, escoltant, jugant, aprenent a pensar, recuperant el compromís de l’esforç, mitjançant el treball cooperatiu, dedicant-vos a activitats solidàries i serveis cívics. Recordeu sempre que una bona classe és una orquestra que interpreta la mateixa simfonia.

Així doncs, superar-nos i millorar humanament i acadèmicament, cada un segons les seves possibilitats, ha d’esdevenir una feina compartida entre alumnes, pares i educadors. Tots junts construirem un món cada cop millor.

Bon curs per a tots, amb noves motivacions i noves esperances.......Concepció Matabosch

Directora