BENVINGUTS AL NOU CURS

SERVIR, ESTIMAR, VIURE

Un matí del mes d’agost m’he creuat amb dues noies. Portaven samarretes de colors diferents amb la mateixa paraula: més. He pensat que ben bé podria servir per expressar els propòsits del nou curs 2011-12 al CEE Mare de Déu del Mont: servir més, estimar més, viure més.

Servir més. L’educació moderna fomenta capacitats cognitives de distinta mena de la classe de tota la vida. Ensenya a viure en un mar de cultures i a posar-se al servei de la societat. Nens i nenes, nois i noies han de saber i fer l’experiència que són el centre del projecte educatiu. Venen a la nostra escola amb el seu cos a mig fer i la seva família a coll. N’hi ha prou amb una mirada, una paraula amable d’un adult confiat, per dissoldre les pors. Aprendre tot servint. Servir tot aprenent. Són la clau de volta de la relació dels alumnes amb el saber que els ofereix l’escola.

Estimar més. L’exemple impressiona l’esperit i el cor en major grau que les paraules. La comunitat educativa comparteix els mateixos objectius quan llegeix en clau positiva els esdeveniments, es deixa commoure davant la crisi d’avui i promou camins de solidaritat. Cal oferir als alumnes l’oportunitat de fer quelcom per algú sense demanar res a canvi, simplement per experimentar la sensació de benestar. No n’hi ha prou amb mètodes innovadors. Es requereix amor. Mentre hi hagi gent que estimi, el món està salvat.

Viure més. De la família rebem les primeres empremtes en l’educació i assumim una particular manera de viure i entendre la vida. L’escola Mare de Déu del Mont, per la seva part, actualitza el seu discurs per generar un impacte significatiu i guanyar en esperança. Transmet valors que aboquen al compromís, la innovació i el futur. Cada alumne s’ha de poder trobar amb valors de sentit. La revolució de les tecnologies de la informació i la comunicació afecta el procés d’aprenentatge.

Convençuts de que el projecte educatiu es tradueix sobretot en actes, fem palès el trinomi: servir, estimar, viure. L’esforç bé paga la pena per ser feliços i ajudar a créixer els nostres alumnes.

Hem fet molt i encara queda per fer, però tot és possible aconseguir. Bon curs!

Concepció Matabosch

Directora